Rugbyclub Leuven is verheugd dat de coachingsstaf die de dames vorig seizoen terug naar de Eerste Divisie heeft geleid, heeft toegezegd om opnieuw een seizoen te coachen. Erik Vanbuyten, Jesse Ngesa en Tom Heethem staan te popelen om de uitdaging in de hoogste divisie aan te gaan.

Erik, een voormalig speler van Leuven die later voor Haspinga speelde, heeft een cruciale rol gespeeld in de eerste jaren van het damesteam van Haspinga. Sinds vorig seizoen is hij de coach van de Leuvense dames en dit seizoen neemt hij de rol van hoofdcoach op zich.

Jesse Ngesa heeft als speler een mooi palmares (Keniaans international) en speelt nog steeds voor Leuven. Hij gaat nu voor het derde opeenvolgende jaar aan de slag met de voorwaartsen.

Tom Heethem heeft ondanks zijn jonge leeftijd al heel wat coachingervaring opgedaan bij de Leuvense jeugdteams. Vorig seizoen voegde hij zich halverwege het seizoen bij het coachingteam van de dames om een extra impuls te geven. Rugbyclub Leuven is blij dat hij opnieuw met zijn enorm enthousiasme bij het damesteam zal staan.

Amber Demulder engageert zich opnieuw als teammanager.

Afgelopen seizoen werden de Leuvense dames ongeslagen kampioen in de tweede klasse. Het tweede team, ingeschreven in D4 vanwege het ontbreken van een reservecompetitie in D2, eindigde als derde in D4 Gold. In het seizoen ’23-’24 zullen de dames teams uitkomen in D1 en D1 Reserve.

dames coaches