Lid worden

Kom eens op een avond naar de training en geef je ogen de kost. Als het écht kriebelt kan je onmiddellijk meetrainen (zodra we je gegevens hebben). De eerste 4 trainingen zijn gratis én verzekerd. Nadien dien je lid van de club te worden om verzekerd te blijven (zie verder). De trainingsuren en de team managers kan je vinden in de rubriek TEAMS.

Nieuwelingen kunnen bovendien ook deelnemen aan de initiaties die de club regelmatig organiseert.

Hoe lid worden?

Lid worden is eenvoudig, en beslaat 3 stappen. Je maakt je eerst en vooral bekend bij de club, je zorgt dat je medisch goed wordt bevonden om te trainen en in competitieverband te spelen, en je schrijft je in voor het lopen de seizoen.

1. Registreren. (Noodzakelijk. Geeft recht op de 4 gratis oefensessies)
  2. Een medisch attest door een arts laten invullen.
    De volgende regels gelden in alle clubs aangesloten bij Rugby Vlaanderen:

• Je gebruikt dit formulier.
    • Onder de 14 jaar: eenmalige screening
    • Tussen 14 en 35 jaar (45 voor dames): om de 2 seizoenen nieuw attest
    • Boven de 35 jaar (45 voor dames): elk seizoen nieuw attest
  3. Jezelf inschrijven.

Een overzicht van de leeftijdscategorieën in het Belgische rugby kan je hier vinden.

Extra voordelen en steun

Je kan bij je mutualiteiten een gedeelte van het lidgeld laten terug betalen aan hun leden. Na betalen van je lidgeld krijg je van ons een attest dat samen met het formulier van het ziekenfonds (zie hieronder) teruggestuurd moet worden naar je ziekenfonds.

De Stad Leuven zorgt in sommige gevallen voor een financiële ondersteuning bij de stap naar een sportclub in de vorm van een sportcheque.

Belangrijke info

Op de dopingsite kan je info vinden over verboden stoffen in wedstrijdverband. Dit is de dopinglijst die geldt voor elke sport in competitieverband:

Verzekering

Elke speler is automatisch verzekerd bij de Rugby Vlaanderen via onze Club. Mocht je toch iets aan de hand hebben, download dan hier het verzekeringsformulier.