Lid worden

Kom eens op een avond naar de training en geef je ogen de kost. Als het écht kriebelt kan je onmiddellijk meetrainen (zodra we je gegevens hebben). De eerste 4 trainingen zijn gratis én verzekerd. Nadien dien je lid van de club te worden om verzekerd te blijven (zie verder). De trainingsuren en de contactgegevens van de teammanagers kan je terugvinden in de rubriek TEAMS.

Wie nog nooit rugby heeft gespeeld kan ook deelnemen aan de initiaties die de club regelmatig organiseert.

Hoe word ik lid?

Lid worden is eenvoudig, en beslaat 3 stappen. Je maakt je eerst en vooral bekend bij de club, je zorgt dat je medisch goed wordt bevonden om te trainen en/of in competitieverband te spelen, en je schrijft je in voor het lopende seizoen.

1. Nog nooit rugby gespeeld? Vul het rugbypass formulier in*.
    Zodra dat is ingevuld krijg je alvast jouw logingegevens voor Twizzit, ons ledenbeheersysteem, toegestuurd.
    De teammanager van de ploeg waarin jij (of je kind) terechtkomt neemt contact met je op, en spreekt een datum af voor je eerste training. De 4 eerste trainingen zijn gratis én verzekerd.
  2. Voor je écht voluit gaat heb je ook een geldig medisch attest nodig. Klik op de link, vul je eigen gegevens al in en maak een afspraak bij voorkeur bij je eigen huisarts, of bij onze clubarts.
    • Onder de 14 jaar: éénmalig
    • Tussen 14 en 35 jaar (45 voor dames): om de 2 seizoenen nieuw attest
    • Boven de 35 jaar (45 voor dames): elk seizoen nieuw attest
  3. Na die 4 proeftrainingen (sneller mag ook uiteraard) laat je aan de coach of manager weten dat je graag wil blijven. In je twizzit-account kan je de factuur voor je lidgeld voor het lopende seizoen terugvinden.
    Je betaalt die factuur bij voorkeur via de meegestuurde online betaallink, zodat we alles automatisch kunnen verwerken.
  4. Een we je lidgeld hebben ontvangen, vragen wij jouw licentie aan bij Rugby Vlaanderen. Zodra die licentie in orde is, kan je ook écht aan wedstrijden of tornooien deelnemen.

* Was je eerder al ‘ns lid van Rugbyclub Leuven en wil je opnieuw aansluiten, of heb je in het verleden al een geldige licentie gehad bij een andere club verbonden aan Rugby Vlaanderen of de Ligue Belge Francophone de Rugby? Neem dan rechtstreeks contact op met de ledenbeheerder om je heraansluiting te regelen.

Extra voordelen en steun

Je kan bij je mutualiteiten een gedeelte van het lidgeld laten terug betalen aan hun leden. Na betalen van je lidgeld krijg je van ons een attest dat samen met het formulier van het ziekenfonds (zie hieronder) teruggestuurd moet worden naar je ziekenfonds.

De Stad Leuven zorgt in sommige gevallen voor een financiële ondersteuning bij de stap naar een sportclub in de vorm van een sportcheque.

Belangrijke info

Op de dopingsite kan je info vinden over verboden stoffen in wedstrijdverband. Dit is de dopinglijst die geldt voor elke sport in competitieverband:

Verzekering

Elke speler is automatisch verzekerd bij Rugby Vlaanderen via onze Club. Mocht je toch iets aan de hand hebben, download dan hier het verzekeringsformulier.