Week #2 en #3 van #RCLuithetslijk – 24.02 tot 06.03

Wie af en toe passeert aan de Veldhovenweg of gaat piepen langs de paardenwei kan er niet om heen kijken momenteel. Het gaat vooruit. De vage contouren van ‘den bak’ worden stilaan zichtbaar, en ook de aanleg van de talud die ons uit de wind zal zetten begint wat vorm te krijgen. Alles is nu vrijwel uitgegraven tegen eind deze week, vrachtwagens reden vorige week en deze week af en aan om alle overtollige grond af te voeren. Wie nog snel wat potgrond wou voor zijn cactussen is er aan voor de moeite.

Langzaamaan worden de afgegraven kubieke meters ook telkens vervangen door geotextiel met daarop de eerste deklaag van betonpuin die ervoor moet zorgen dat het toekomstige rugbyveld geen zwembad wordt… Daar weten we dezer dagen alles van als we intussen het wedstrijdveld bekijken 😉

Deze week ronden we de graafwerken stelselmatig af om naar volgende week toe te werken naar de riolerings- en afwateringsfase. Het veld mag namelijk niet worden aangesloten op de riolering, en dus moet alles voorzien worden op een goede opvang en drainage van het regenwater.

Ook moeten we stilaan de finale keuzes beginnen gaan maken over welk type grasmat we gaan leggen. Een betere mat betekent uiteraard ook meer centjes, en dan kijken we richting obligatielening, waar we momenteel 70.000 euro van de beoogde 200K hebben binnengehaald. Aan alle intekenaars – jullie zijn helden! Aan zij die het nog gaan doen – welkom.

Tot volgende week !

En Jaco, bedankt voor de foto’s !