Eerder liet RC Leuven al weten dat Eric Delreux (Kituro, ROC…) de overstap maakt naar Leuven. Nu kennen we ook de voltallige staf voor het komend seizoen 2018-2019 van de seniorenploeg.

Eric Delreux (Headcoach / forwards)
Jaco Mc Lachlan (Assistent coach / backs)
Bram Coupé (Assistant coach / youth)
Max Luykx (Physical coach)
Caroline Voes (Kiné)
Sara Broos (Kiné)
John Mc Lachlan (Manager)

De beslissing om een nieuwe staf samen te stellen viel na het teleurstellende seizoen 2017-2018. De senioren behaalden de achtste plaats terwijl er kansen waren om hoger te eindigen.

Met de aanstelling van Eric Delreux als hoofdtrainer, mikken de Leuvenaars opnieuw hoog. Ze willen terug meedingen aan de top van de tweede divisie, het algemene niveau van de groep opkrikken en de kern uitbreiden. RC Leuven maakt promotie naar de eerste divisie voorlopig nog geen doelstelling, een zo hoog mogelijke ranking in tweede divisie is dat wel.

Eric Delreux ziet zijn aanstelling bij Leuven als een interessante uitdaging na Kituro. “Er zijn wat bekende gezichten om te coachen bij een goede club.” Assisant coach Jaco MC Lachlan maakt voor het eerst kennis met coachen. “Ik heb altijd geloofd dat de spelers hier meer potentieel hebben dan ze tonen. Ik wil nu ontdekken of ik dat eruit kan brengen op het veld.”

Bram Coupé breidt zijn rol als jeugdcoach verder uit en traint nu ook mee de seniorenploeg. Terwijl Max Luykx het fysieke luik voor zich neemt. Met John MC Lachlan, Caroline Voes en Sara Broos staan er oude bekenden in voor het management en de kiné-zorgen.

Met het oog op vernieuwing en vooruitgang, doet de club bij deze ook een oproep aan spelers van de derde divisie die graag een nieuwe stap in hun spelers carrière willen zetten. Ook jonge en minder jonge spelers van eerste divisie zijn welkom als ze op zoek zijn naar meer speeltijd of hun ervaring graag met een toffe groep willen delen.

Maandag 6 augustus om 20u hervat Leuven de trainingen: een datum om met stip aan te duiden voor alle Leuvenaars of toekomstige Leuvenaars.