1 september is niet alleen voor vele spelers de start van het nieuwe schooljaar én de start van een nieuw rugbyseizoen, voor Rugbyclub Leuven is het ook een overgangsmoment, en niet zo’n kleintje. We bannen vanaf die dag namelijk àlle cash uit onze club en kantine.

Geen cash? Wat dan wel?

Hoe je dan wel nog kan betalen? We hebben zowat àlle andere mogelijkheden ter beschikking. Bancontact, mobiel, QR codes, én nagelnieuw is ook de NFC lidkaart voor spelende leden vanaf dit seizoen.

Met die lidkaart kan je niet alleen aan al je vrienden laten zien dat je rugby speelt bij de tofste club van’t land, je kan er zowel aan de bar als in de clubshop mee betalen.

En niet-spelers dan?

Ouders kunnen via één familierekening ook de kaart(en) van hun kinderen eenvoudig koppelen zodat er geen gedoe is met in- en uitloggen tussen verschillende accounts. En we hebben écht aan alles gedacht – je kan kaarten ook beperken in verbruik zodat zoon- of dochterlief niet na de eerste training er vandoor is met het familiebudget. Zélfs de drankkeuze kan je indien gewenst beperken, maar dat heb je niet van ons 😉

Via het lidkaartensysteem zorgen we er ook voor dat houders van onze kaarten automagisch korting krijgen in de bar. Steunende leden krijgen hetzelfde voordeel. 

Ook de bezoekers zijn we niet vergeten. Bij tornooien zorgen we voor bezoekerskaarten die we vooraf bezorgen bij inschrijving, en uiteraard kan je als gewone bezoeker nog steeds met de andere beschikbare manieren betalen. Maar niet met cash.

Innovatie ten top

Rugbyclub Leuven trekt daarmee als één van de eerste sportclubs resoluut de kaart van de toekomst. De cashless innovatie zag je recent al opduiken op festivals her en der, voorlopig telkens in combinatie met koning cash. Door die lijn wél te trekken zijn we bij Rugbyclub Leuven er van overtuigd dat we veiliger kunnen werken én dat het ook voor de allerkleinsten makkelijker wordt – gedaan met mama of papa die telkens dat stuk van 2 euro voor een drankje moeten meegeven, én gedaan met kassa’s tellen voor de barman of -vrouw.

De eerste nieuwe lidkaarten zullen beschikbaar zijn op de Family Day van RCL op 1 september. Wil je graag ook een kaart als niet-speler? Steunend lid ben je al vanaf 50 euro 😉