Teams

Bij Rugbyclub Leuven werken we met verschillende rugbyteams op basis van je leeftijd. Hieronder kan je doorklikken naar onze verschillende teams.

U 14

De U14 is de overgangsgroep tussen puur recreatief en toch al iets ernstiger rugbyspel. Hier proeven onze spelers van de eerste competities en wordt ook op het volledige veld gespeeld. In deze groep spelen jongens en meisjes nog broederlijk en zusterlijk naast mekaar. Lees meer.

U 16

De U16 is een groep voor enthousiaste jongeren (jongens en meisjes) die er willen voor gaan. Hier wordt ook echt aan competities gedaan, maar steeds in een goede sportieve rugbysfeer. Het is de laatste leeftijdsgroep waar jongens en meisjes samen kunnen en mogen spelen. Lees meer.

U 18

De U18 is de laatste voorbereiding op de seniorenrugby. Hier ligt de nadruk dan ook meer op competitie en voorbereiding van je verdere rugbycarrière. Toch blijft de speelse rugbygeest bovendrijven. Deze groep is exclusief voor mannen. De meisjes hebben zich ondertussen aangesloten bij de dames. Lees meer.

Heren

De senioren spelen competitie rugby. Op dit moment beschikken we in de herencompetitie over 2 ploegen die in 2de nationale afdeling spelen. De tweede ploeg is de opstap naar de eerste ploeg. Het is onze ambitie om een derde ploeg op te richten die als opleidingsploeg fungeert en kan opgestart worden als we over voldoende effectieven beschikken. Deze ploeg zou dan in de regionale competitie actief zijn. Lees meer.

Dames

De dames (16 jaar en ouder) spelen competitierugby (vrouwencompetitie). Op dit moment beschikken we over 2 ploegen die in de 1ste nationale afdeling spelen. De tweede ploeg is de opstap naar de eerste ploeg. Onze ploeg heeft onlangs nog de beker van België gewonnen, speelt regelmatig de play-offs voor de titel en kan dus gezond ambitieus genoemd worden. Lees meer.

Wil je meer weten over de rugbysport in Vlaanderen? Neem dan zeker even een kijkje op de website van Rugby Vlaanderen.