Lid worden of hernieuwen

Kom eens naar een training

Kom eens op een avond naar de trainingen. En als je zin hebt, mag je onmiddellijk meetrainen. De eerste 4 trainingen zijn gratis én verzekerd. Nadien dien je lid van de club te worden om verzekerd te blijven (zie hieronder). De trainingsuren en de contactpersoon kan je vinden in de rubriek TEAMS.

Nieuwelingen kunnen bovendien deelnemen aan de initiaties die de club regelmatig organiseert.

Hoe lid worden?

 1. Via deze pagina je eerst registreren. (Eenmalig nodig en geeft recht op 4 gratis oefensessies)

 2. Een medisch attest door een arts te laten invullen. De volgende regels gelden bij Rugby Vlaanderen i.v.m. het medisch attest
  • Je moet dit formaat gebruiken
  • Onder de 14 jaar: eenmalige screening
  • Tussen 14 en 35 jaar (45 voor dames): om de 2 seizoenen nieuw attest
  • Boven de 35 jaar (45 voor dames): elk seizoen nieuw attest
 3. Jezelf inschrijven via deze pagina. (Als spelend en/of steunend lid)

Een overzicht van de leeftijdscategorieën in het Belgische rugby kan je hier vinden.

Nota i.v.m. lidgeld

Spijtig genoeg heeft de Belgische Rugbybond besloten om de licentiekosten drastisch op te trekken vanaf het seizoen 2019-2020. Er komt 15 euro per speler ongeacht de categorie bij, plus een serieuze verhoging van de inschrijvingsgelden per ploeg. Hierdoor zijn we verplicht ons lidgeld met 20 euro voor alle categorieën te verhogen.

Extra voordelen en steun

Je kan bij je mutualiteiten een gedeelte van het lidgeld laten terug betalen aan hun leden. Na betalen van je lidgeld krijg je van ons een attest dat samen met het formulier van het ziekenfonds (zie hieronder) teruggestuurd moet worden naar je ziekenfonds.

De Stad Leuven zorgt in sommige gevallen voor een financiële ondersteuning bij de stap naar een sportclub in de vorm van een sportcheque.

Belangrijke info

Op de dopingsite kan je info vinden over verboden stoffen in wedstrijdverband. Dit is de dopinglijst die geldt voor elke sport in competitieverband:

Verzekering

Elke speler is automatisch verzekerd bij de Rugby Vlaanderen via onze Club. Mocht je toch iets aan de hand hebben, download dan hier het verzekeringsformulier.

Comments are closed.