Beschrijving

Osvaldo Viberti, een uiterst sympathieke wijnmaker met uitstekend gelegen wijngaarden (totale oppervlakte 8 ha) in ‘La Morra’ en ‘Serralunga’ in de Barolo regio.

Samen met oenoloog Sergio Molino worden hier kwaliteitswijnen gemaakt over de hele lijn, van Dolcetto tot Barolo!

Het kwalitatief resultaat is niet alleen werk van de oenoloog. Osvaldo zelf brengt ook heel wat tijd door op zijn prachtig gelegen percelen rondom het wijndomein die perfect onderhouden zijn. Deze percelen zijn al eeuwen gekend voor de zachte wijnen die ze voortbrengen.
Barbera is een druif die intens van kleur is en een eerder vol smakende wijn levert met hogere aciditeit en medium tannines.

De druiven voor deze zachte Barbera d’Alba worden geteeld op de eerder vlak gelegen wijngaarden gelegen vlak voor het wijnhuis.

Na de fermentatie blijft de wijn 6 maanden op inox vaten, nadien kort op grote fouders en vervolgens wordt deze gebotteld en blijven ze minstens nog 2 maanden rusten op fles vooraleer ze verkocht worden. In het glas resulteert dit in een robijnrode wijn met een aromatische neus van kersen en pruimen. In de mond biedt de wijn een evenwichtige balans tussen zacht en fris.

Past bij: antipasti, wit vlees en gevogelte, kazen